Wijk Nieuw-Lekkerland

Op deze pagina willen wij u kennis laten maken met onze wijk in Nieuw-Lekkerland (sinds 1 januari 2019 behorend tot gemeente Molenlanden).

Nieuw-Lekkerland is een dorp dat bestaat uit drie kernen, Dorp, Middelweg en het bekende Kinderdijk. Het is gelegen aan de Lek. Wij zijn in ons dorp een kleine kerk, het ledental schommelt zo rond de 95 leden.

In september 2016 zijn wij een federatieve samenwerking aangegaan met onze buurgemeente Alblasserdam. Sinds 1946 is er al wel samenwerking met Alblasserdam geweest, maar nu hebben we één kerkenraad, één diaconie en twee wijken. Vanaf 1 januari 2020 zijn wij volledig samengegaan als één gemeente met twee wijken.
Wij vinden het belangrijk ook in Nieuw-Lekkerland een preeklocatie te hebben en in ons dorp een kerk te zijn waarin de blijde boodschap van onze redder Jezus Christus centraal staat. Door onze gezamenlijke verbondenheid aan Hem voelen we ons ook onderling sterk verbonden.

Graag willen we anderen ook laten delen in de redding die Christus biedt.

Onze wijkgemeente komt op zondag tweemaal samen voor de erediensten.

Als regel is dat op de volgende tijden:

• ochtenddienst – 9.00 of 10.45 uur – wisseling per 3 of 6 maanden gehouden in Nieuw-Lekkerland
  • middagdienst – 16.30 uur – de middagdiensten worden gecombineerd met Alblasserdam en afwisselend gehouden in Alblasserdam of Nieuw-Lekkerland
  • tijdens vakantieperiode juli/aug  –  gecombineerde diensten: ’s ochtends 10.00 uur te Alblasserdam en ’s middags 16.30 uur te Nieuw-Lekkerland

Ook op christelijke feestdagen komen wij als gemeente samen.

Voor actuele tijden en plaatsen zie onder kerkdiensten

Plaatsen van samenkomst:

Ochtenddiensten (als regel): in Nieuw-Lekkerland

Kerkgebouw “De Hoeksteen” in Nieuw-Lekkerland
Vonckstraat 13

Middagdiensten afwisselend in Nieuw-Lekkerland of in Alblasserdam

Kerkgebouw “De Levensbron” in Alblasserdam

Prinses Julianahof 1 (hoek Plantageweg/Randweg)