Week van Gebed 2017

Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God, maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn.

In 2017 staat de landelijke Week van Gebed volledig in het teken van verzoening en 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korinthiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over “de liefde die ons drijft” (vers 14).

De slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van deze verzoening. Door elkaar de hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.

Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd samen komen om te bidden. Het is ons verlangen dat tijdens de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar ontmoeten rondom de Liefde van Christus.

De gezamenlijke kerken nodigen u van harte uit om mee te komen bidden tijdens deze Week van Gebed.

In Alblasserdam:
Maandag, 16 januari     Jozua, Ampèrestraat 4
dinsdag 17 januari         Elthetokerk, Blokweg 22
woensdag 18 januari     Havenkerk, Ieplaan 9
donderdag 19 januari    Chr. Gereformeerde Kerk,Waalsmondelaan 16
vrijdag 20 januari           Ichthuskerk, Scheldeplein 2
zaterdag 21 januari        ‘t Scheepke, Rijnstraat 434

In Nieuw-Lekkerland:
Maandag 16 januari      Gereformeerde Ontmoetingskerk
Dinsdag, 17 januari       Herv. Gemeente Maranatha
Woensdag, 18 januari   Geref. Kerk Vrijgemaakt, De Hoeksteen
Donderdag, 19 januari  Vrije Baptistengemeente, Maranatha-kerk
Vrijdag, 20 januari         Herv. Gem. Kinderdijk-Middelweg, Rehoboth

Bidt u met ons mee?
Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.