Doe je mee met ons gemeenteproject?

Doe je mee met ons gemeenteproject?

“Om te geloven heb ik de kerk nodig”

Wat gaan we doen?

Na de zomer willen we als gemeente een ‘gemeenteproject’ beginnen. Dat betekent dat we 6 weken lang met elkaar stilstaan bij de vraag ‘Heb je de kerk nodig om te geloven?’ 

Wat is het doel?

Doel van het project is om zowel de band met God als de onderlinge band in de gemeente te versterken. Ook zijn mensen die niet lid zijn van de gemeente van harte uitgenodigd om mee te doen en zo een kijkje te krijgen in ‘de keuken’.

Wat is de opzet?

Het gemeenteproject duurt 6 weken. Elke week staat een hoofdstuk uit het boekje ‘Om te geloven heb ik de kerk nodig’ (Harald Overeem) centraal. https://www.schuilplaatsboeken.nl/overeem-harald/om-te-geloven-heb-ik-de-kerk-nodig)

  1. Vergeving
  2. Vrede
  3. Vrijheid
  4. Vreugde
  5. Vriendschap
  6. Vroomheid

In de eerste week gaat het dus over vergeving. Zowel in de kerkdienst als thuis en op een bijbelstudiegroep gaan we na wat God hierover zegt in de bijbel en hoe het in de praktijk van ons leven ‘werkt’.

Wanneer is het?

Het project start op zondag 8 september en loopt dan 6 weken door. In de week van zondag 8 september beginnen de wekelijkse bijbelstudiegroepen. De meesten zullen ‘s avonds plaatsvinden en in onderling overleg kan bepaald worden of er ook met elkaar gegeten wordt. Iedereen kan aangeven op welke dag hij/zij kan meedoen en op basis daarvan worden de groepen ingedeeld.

Waarom zou ik meedoen?

We hopen dat iedereen die interesse heeft voor het christelijk geloof, op zoek is naar God of simpelweg nieuwsgierig is wat er in een kerk gebeurt zich van harte uitgenodigd voelt om mee te doen. Uiteraard is iedereen welkom voor de zondagse kerkdienst, maar we zien het ook als verrijking wanneer mensen ‘van buiten af’ met de bijbelstudiegroepen willen meedoen.

Willen jullie mij bekeren?

Ja natuurlijk hopen we dat we met elkaar (opnieuw) ontdekken dat er vergeving, vrede, vrijheid, vreugde, vriendschap en vroomheid te vinden is in Jezus Christus. En dat we de kerk nodig hebben omdat we bij Hem willen horen. Dat is de ontdekking die we als gemeente steeds weer moeten doen, dankzij het werk van de heilige Geest. We hopen dat ook niet-kerkelijken mee willen doen  in het stellen van vragen, het lezen uit de bijbel en voor elkaar bidden. Het is dus niet de bedoeling om je als belangstellende apart te benaderen, maar je de gelegenheid te geven om deel te nemen aan het gesprek.

Contact?

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, zoek dan contact met Marion van der Ven of Rik Meijer.


Boek

Helaas is het boekje ‘Om te geloven heb ik de kerk nodig’ (Harald Overeem) op dit moment uitverkocht. Bij deelname krijgt u van ons een afdruk van de te behandelen hoofdstukken (hoofdstukken 3 t/m 9)
Om alvast een indruk te krijgen over het project/boek en als voorbereiding zijn de de eerste twee hoofdstukken – ‘aanleiding’ en ‘inleiding’ – hier aan te klikken.

Openlucht SING-IN 2019 – Nw-Lekkerland

Openlucht SING-IN 2019 – Nw-Lekkerland

Kinderprogramma en Sing-In zondag 7 juli 2019

‘s Middags van 15.30-16.30 zijn alle kinderen in de basisschool leeftijd welkom om mee te zingen met een optreden van kinderkoor De Parels. Daarnaast is er ook een christelijke poppentheater voorstelling met het thema ‘Je bent uitgenodigd’. 

 

‘s Avonds om 20.15 is de Sing-In met medewerking van Ahava, daarbij zal er een getuigenis gegeven worden. Inloop met koffie/thee is vanaf 19.45.  De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Van harte welkom!

 

De locatie is op de parkeerplaats bij zwembad Schoonenburg, Vletstraat 2, Nieuw-Lekkerland.

Nacht van gebed 2019

Nacht van gebed 2019

Nacht van Gebed 2019

Bid 21 op 22 juni voor vervolgde christenen.

In “Het onderkomen” Lekdijk 118 (onder de dorpskerk)
Wereldwijd worden ruim 245 miljoen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland en Vlaanderen. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee! Lees meer →

PinksterPad wandeling 2019

PinksterPad wandeling 2019

 

Nieuw-Lekkerland.

Op Tweede Pinksterdag – 10 juni 2019 – organiseert KEERPUNT voor de derde keer 
een wandeling voor jong en oud.

Deelname is gratis en opgeven niet nodig.

Een wandeling, naar keuze, van 6 of 12 kilometer.
Met interessante tussenstops, een sportieve activiteit voor iedereen!
De routes voeren door het dorp en langs de molens.

Lees meer →

Week van gebed 2019

Week van gebed 2019

Week van Gebed 2019: ‘Recht voor ogen’

Van 20-27 januari 2019 organiseren Missie Nederland en de Raad van Kerken de Week van gebed voor de eenheid. Al vele jaren organiseren beide organisaties (in samenwerking met internationale partners) een gebedsweek aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Een mooie traditie. In onze gemeenten, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland, trekken de kerken ook samen op in het organiseren van deze gebedsweek.
Lees meer →

Lichtjestocht door Nieuw-Lekkerland

Lichtjestocht door Nieuw-Lekkerland

Lichtjestocht door Nieuw-Lekkerland

Ook dit jaar wordt er een lichtjestocht georganiseerd door Keerpunt. In samenwerking met zoveel mogelijk kerken uit Nieuw-Lekkerland willen we met deze activiteit ook uitdragen dat we samen onderdeel zijn van Gods gemeente hier op aarde.
Lees meer →

Missionwerk meemaken in India

Missionwerk meemaken in India

Ga mee op reis!

Wil jij met jongeren uit jouw gemeente het mission-werk van dichtbij zien en geloof delen wereldwijd zélf ervaren? Of zijn jullie nieuwsgierig naar jullie verre naasten? Bezoek samen met jongeren uit de regio een project! Lees meer →

PinksterPad wandeling 2018

PinksterPad wandeling 2018

Een wandeling van 6 of 12 kilometer.
Met interessante tussenstops, een sportieve activiteit voor iedereen!

 

Nieuw-Lekkerland.


Op Tweede Pinksterdag organiseert KEERPUNT voor de tweede keer een wandeling
voor jong en oud.


Deelname is gratis, opgeven onnodig.

Lees meer →

Week van Gebed 2018

Week van Gebed 2018

‘Recht door zee’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen.

De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2018 plaats van 21 tot en met 28 januari.

Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is afkomstig uit het Caribisch gebied.
Lees meer →