Lichtjestocht door Nieuw-Lekkerland

Lichtjestocht door Nieuw-Lekkerland

Ook dit jaar wordt er een lichtjestocht georganiseerd door Keerpunt. In samenwerking met zoveel mogelijk kerken uit Nieuw-Lekkerland willen we met deze activiteit ook uitdragen dat we samen onderdeel zijn van Gods gemeente hier op aarde.
Langs de tocht wordt het kerstverhaal in losse scènes uitgebeeld. De lichtjestocht is geschikt voor het hele gezin.
De tocht zal worden gehouden op 22 december en duurt een goed uur.

Het starten van de wandeling kan beginnen tussen 17.30 en 18.00 uur, zodat ook de kinderen (de voornaamste doelgroep) mee kunnen doen.

De route heeft als begin- en eindpunt de basisschool De Wegwijzer aan de Planetenlaan en zal ook langs het ’t Waellant lopen om zo de oudere minder mobiele bewoners van onze gemeente ook de gelegenheid te geven om iets van de tocht mee te krijgen.
De route langs de 7 scènes wordt door middel van kaarsjes en lichtsnoeren aangegeven.
Op plaatsen waar moet worden overgestoken zullen ‘klaar-overs’ aanwezig zijn voor de veiligheid.

Om ± 17.25 begint Kinderkoor De Parels met het zingen van 3 liedjes om de mensen welkom te heten. Daarna zal ‘Keizer Augustus’ op het podium verschijnen om de aanwezige wandelaars op pad te sturen.
Bij het ‘inschrijven’ (= gratis) krijgen de wandelaars een brief mee waarop het kerstverhaal staat geschreven, in het verhaal worden de verschillende scènes aangegeven zodat men letterlijk door het verhaal heen wandelt.

De kinderen mogen eigengemaakte lampionnen meenemen en er zullen wat lampionnen uitgedeeld worden.

Als de tocht afgelopen is, staat er gratis koffie, thee en limonade klaar. Verder zijn er lekkere versnaperingen te koop. Dit laatste wordt verzorgd door de jongeren van het diaconaal jongerenproject, die aanstaande zomer naar Malawi gaan. De opbrengst van het lekkers is dan ook voor dit project.

Welkom allen!!