Wijk Alblasserdam

Op deze pagina willen wij u kennis laten maken met onze wijk in Alblasserdam

In ons dorp zijn wij één van de vele kerken, ons ledental schommelt zo rond de 150 leden.

Untitled-1In september 2016 zijn wij een federatieve samenwerking aangegaan met onze buurgemeente Nieuw-Lekkerland. Sinds 1945 (vrijmaking) is er al samengewerkt met Nieuw-Lekkerland. We hadden en hebben nu samen één dominee – Ds D.C. Meijer – en twee kerkgebouwen.

We zijn een gemeente waarin zowel kinderen, jongeren en ouderen zijn vertegenwoordigd.

Als gemeente van Jezus Christus vormen we een familie, broers en zussen door het geloof in God. Zo gaan we ook met elkaar om. We vinden het belangrijk om elkaar te kennen er er voor elkaar te zijn. Omdat je niet alle 150 leden even goed kan leren kennen, is de gemeente opgedeeld in een aantal wijken. Binnen deze wijken worden aparte activiteiten georganiseerd.

In de gemeente kan iedereen zijn talenten en gaven inzetten, zowel in de kerkdienst als daarbuiten. Voor het organiseren en regelen van allerlei zaken zijn er verschillende commissies.

Ochtenddiensten (als regel): in Alblasserdam

Kerkgebouw “De Levensbron”, Alblasserdam
Prinses Julianahof 1 (hoek Plantageweg/ Randweg)

Middagdiensten afwisselend in Alblasserdam of in Nieuw-Lekkerland

Kerkgebouw “De Hoeksteen”, Nieuw-Lekkerland
Vonckstraat 13

Wij zijn van oorsprong een dorp aan de dijk en ook een dijk van een dorp aan de rand van de Alblasserwaard, gelegen aan rivier de Noord.
Klik op de afbeelding hieronder om het stuk over onze gemeente uit het Gereformeerd Kerkblad te lezen.

Gemeente in de schijnwerper